2011. február 3., csütörtök

Csicseriborsó fasírt

avagy falafel is lehetne, de nem klasszikus módon fűszerezve. Mivel a csicseriborsónak jellegzetes íze van, mégis sokfajta fűszert elbír, ezért nagyon jól variálható.



Hozzávalók:

50 dkg. csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors, őrölt kömény


A borsót előző éjszaka, vagy reggel hideg vízbe beáztatjuk. Minél tovább ázik, annál könnyebben puhul majd.
Kezdésnek a beáztatott borsót feltesszük főni. Áztatástól függően 30-90 perc alatt puhára fő. Ezután leszűrjük, és összekeverjük a további hozzávalókkal, majd turmixoljuk. 
Golyókat formázunk belőle, bár én jobban preferálom a pogácsákat és forró olajban készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...