avagy falafel is lehetne, de nem klasszikus módon fűszerezve. Mivel a csicseriborsónak jellegzetes íze van, mégis sokfajta fűszert elbír, ezért nagyon jól variálható.
Hozzávalók:
50 dkg. csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors, őrölt kömény
A borsót előző éjszaka, vagy reggel hideg vízbe beáztatjuk. Minél tovább ázik, annál könnyebben puhul majd.
Kezdésnek a beáztatott borsót feltesszük főni. Áztatástól függően 30-90 perc alatt puhára fő. Ezután leszűrjük, és összekeverjük a további hozzávalókkal, majd turmixoljuk.
Golyókat formázunk belőle, bár én jobban preferálom a pogácsákat és forró olajban készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése