2011. február 9., szerda

Virslis kifli

Megunhatatlan kiskiflik virslivel, melyek tökéletesek kirándulásra, baráti összejövetelre, tízórai az iskolába és egy gyors ebédre az irodában.

Hozzávalók:
5 dl tej
2 tojás sárgája
5 dkg. élesztő
1 kk. só
2 kk. cukor
2,5 dl. olaj
liszt amennyit felvesz (kb. 80 dkg.)

Belevaló:                                          Rávaló:
1 kg. virsli                               2 tojás fehérje
mustár, margarin                        reszelt sajt


Az élesztőt a tejben felfuttatom, és a hozzávalókat összekeverem. Rugalmas tésztát készítek, amit 1 órán át pihentetek.
Ezután a tésztát kinyújtom, háromszög alakúra vágom, mustárral megkenem, pici margarint teszek minden darabra, és arra keresztben félbevágott virslit (így kézreálló, falatnyi kiflik lesznek belőle) és feltekerem. 
Kivajazott tepsibe rakom, megkenem a tojások fehérjével és sajtot szórok rá. Előmelegített sütőben pirulásig sütöm. 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...