2011. február 3., csütörtök

Csokis-mogyorós krém...

... amely megédesíti a reggeleket.

Hozzávalók: 
10 dkg. törökmogyoró
10 dkg. vaj
5-5 dkg. ét,- és tejcsokoládé
2 tk. méz
1,5 dl. tej

A mogyorót konyhakész állapotba hozzuk. Én megküzdöttem vele amíg sikerült héjától megfosztanom, de lehet vásárolni nagyobb üzletekben már felhasználásra készen zacskózott formájút is. 

Ezek után szárazon, egy serpenyőben megpirítom, és egy arra alkalmas eszközzel apróra aprítom-darálom-turmixolom.
A vajat felolvasztom a tűzhelyen, hozzákeverem a tejet és mézet, majd ha felforrt, hozzákeverem a csokoládét. Amikor az egész egynemű elegyet alkot, hozzákeverem a mogyorót is. 
Végül az egészet még összeturmixolom és üvegbe, tálba töltöm. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...