Könnyű nyári desszert, ami sütés nélkül készül, gyorsan elkészíthető és a család kedvence. Készíthető többféle gyümölccsel, ez a citromos ízesítésű ma el is fogyott, hétvégén őszibarackos készül.
Hozzávalók:
30 dkg. darált háztartási keksz
15 dkg. vaj
1 nagy doboz natúr joghurt
2 dl. tejszín
10 dkg. porcukor
1 citrom
zselatin (én fél csomaggal használtam a Horváth Rozi féle por zselatinból)
A darált háztartási kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, és kapcsos tortaformába simítjuk, jól összetömörítjük. Ezután hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
Elsőként a citrom héját lereszeljük, majd a levét kifacsarjuk. Ezt a levet 1 dl-re hígítjuk vízzel, melegítjük és hozzákeverjük a zselatinport. A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni.
Ezután a joghurtot elkeverjük a cukorral és citromhéjjal. Végül a tejszínt felverjük habnak.
Már csak össze kell állítani a tortánkat. A zselatint beleöntjük a joghurtba, simára keverjük, majd hozzádolgozzuk a tejszínhabot. Ezt a krémet rákenjük a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt már csak a tortaforma oldalát kell levenni, és jó étvággyal lehet fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése