2011. november 29., kedd


Mézes kalács

Hozzávalók: - 1/2 kg liszt
- 30 dkg méz
- 15 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 1 tasak mézeskalács fűszerkeverék (vagy, 2kiskanál fahéj, 2kiskanál őrölt gyömbér, 1kiskanál szegfűszeg)

A hozzávalókat összegyúrjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Majd kisodorjuk kb fél cm vastagra, kiszaggatjuk és 180 fokon 10-12 percig sütjük.

Kontúrmáz: -1 tojás fehérje
- 24 dkg porcukor

A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd hozzátesszük a porcukrot és ezzel fényesre keverjük. Ezután tortadíszítővel, vagy zacskón apró lyukat vágva, és abba töltve a mázat, díszíthetjük a formákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...