2011. március 23., szerda

Sárgabarackos muffin


12 darabhoz:
1 üveg sárgabarack befőtt (250g) 10 dkg aprított dió 25 dkg liszt (405-ös) 1,5 teáskanál fahéj 2,5 teáskanál sütőpor 0,5 teáskanál szódabikarbóna 1 tojás 16 dkg cukor 0,8 dl semleges ízű olaj 2 dl natúr joghurt zsír a formához (én papírt használtam)
Elkészítési idő 15 perc, sütési idő 25 perc, darabonként 295 kcal.

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A formákat kizsírozzuk és betesszük a fagyasztóba (én kibéleltem papírokkal a mélyedéseket).
Lecsöpögtetjük a sárgabarackot, a levét összegyűjtjük, a gyümölcsöt apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, 5 dkg diót, 1 teáskanál fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.
A tojást felverjük. Belekeverünk 13dkg cukrot, az olajat, a joghurtot, a sárgabarackot, és 75 ml baracklét. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók át nem nedvesednek.
A tésztát a mélyedésekbe töltjük. 0,5 teáskanál fahéjat, 3 evőkanál cukrot és a maradék diót összekeverjük, és a tésztára szórjuk. A sütőben (középen) 20-25 perc alatt megsütjük. 5 percig pihentetjük, majd kivesszük és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...