2011. március 31., csütörtök

Rakott lazacos tészta



Hozzávalók:
  • 40 dkg csőtészta
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1 evőkanál Worchester-szósz
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 dkg friss kapor
Elkészítés:
A lazacot vékony csíkokra vágjuk, és a felét a felforrósított vajban megpirítjuk. villával krémesre összetörjük. Hozzáadjuk a tejszínt, jól összekeverjük, és félretesszük. Sós vízben megfőzzük a tésztát félkeményre (al dente ahogy az olasz mondaná), majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a tejszínes lazackrémet, a krémsajtot, a Worchestert és a maradék lazacot. Nagylángon, állandóan kevergetve átforgatjuk, hogy a mártás jól átjárja a tésztát. tűzálló tálba öntjük, megszórjuk sajttal, kaporral díszítjük, és vagy azonnal tálaljuk vagy sütőben még sütjük amíg a sajt megolvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...