Hozzávalók:
- 40 dkg csőtészta
- 20 dkg füstölt lazac
- 2 dl tejszín
- 20 dkg natúr krémsajt
- 1 evőkanál Worchester-szósz
- 4 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 dkg friss kapor
A lazacot vékony csíkokra vágjuk, és a felét a felforrósított vajban megpirítjuk. villával krémesre összetörjük. Hozzáadjuk a tejszínt, jól összekeverjük, és félretesszük. Sós vízben megfőzzük a tésztát félkeményre (al dente ahogy az olasz mondaná), majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a tejszínes lazackrémet, a krémsajtot, a Worchestert és a maradék lazacot. Nagylángon, állandóan kevergetve átforgatjuk, hogy a mártás jól átjárja a tésztát. tűzálló tálba öntjük, megszórjuk sajttal, kaporral díszítjük, és vagy azonnal tálaljuk vagy sütőben még sütjük amíg a sajt megolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése