2011. március 9., szerda

Madártej

Mert egyszerű, finom, megunhatatlan és mindenki szereti.

Hozzávalók:
1 liter tej
4-5 tojás
2 csomag vaníliás cukor
4 ek. cukor
1 ek. liszt

A tojások fehérjét pici cukorral és sóval kemény habbá verem.
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, majd 1 dl. tejet és a lisztet is hozzákeverem.
A 9 dl. tejet felteszem forralni. Amikor forrásban van, a tojások felvert habját kanállal beleszaggatom és 1-2 perc alatt megfőzöm benne. Ezután szűrőkanállal kiszedem egy tálba.
Majd a tojások sárgáját belekeverem a tejbe és összefőzöm. Nem szabad sokáig főzni - szinte csak újra kell forralni - mert egyébként csomós lesz. A már kiszedett habgaluskákra merem a vaníliás-tojásos tejet. 
Mi hidegen fogyasztjuk, így már "csak" meg kell várni, hogy kihűljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...