2011. május 10., kedd

Ananászos sült csirke meggyel

Az örök és megunhatatlan gyümölcs és hús párosítás.


Hozzávalók:
8 egész csirkecomb
2 doboz ananászkonzerv
1 üveg meggybefőtt, vagy fagyasztott meggy (kb. 20 dkg.)
2 dl. kukoricaliszt
2 dl. tej
olaj a sütéshez
só, bors

A csirkecombokat előkészítjük. Én ebben az esetben lebőrözöm és szétválasztom alsó-felső részre, hogy könnyebb legyen vele bánni. Ezután a kukoricalisztet összekeverem a sóval és borssal ízlés szerint. Nyugodtan kóstoljátok meg mennyire fűszeres, én mindig megteszem ezt.
A combokat beleforgatom a fűszeresbe lisztbe, és kevés olajon serpenyőben aranysárgára sütöm. Nem kell átsütni, elég, ha egy ropogós "kéreg" alakul ki rajta, lesz ideje puhulni majd a sütőben.
A megsült combokat egy olajozott tepszibe sorakoztatom. A serpenyőben visszamaradó olajon megforgatom a lecsepegtetett ananászt, majd beleszórom a maradék kukoricalisztet, elkeverem és hozzáöntöm a tejet, amitől sűrű-szószos lesz az egész. Ezután még hozzáöntöm az ananász levét és összeforralom az egészet.
Innentől már csak egy lépés a cél, az egész ananászos szószt ráöntöm a tepsziben levő combokra, rádobálom a meggyeket és beteszem a sütőbe, hogy az egész egyben párolódjon és a húsok megpuhuljanak, átsüljenek. Így az elősütéssel érhetjük el azt, hogy kívül ropogós, belül pedig omlós combokat fogyaszthatunk.
Az én nagyanyám korabeli sütőben 1 húsforgatással kb. 90 perc alatt készülnek el az ananászos sült combok meggyel. Párolt rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...