2011. május 11., szerda

Töltött tojás melegen

Ez a töltött tojás, nem az a töltött tojás. Nem az, amit a kaszinótojáshoz - a hidegtálak elengedhetetlen tartozékához készítünk. Ezt melegen, sütőben sütve fogyasztjuk.

Hozzávalók:
10 tojás
2 szelet száraz kenyér
1 kisebb fej vöröshagyma
1 doboz tejföl
olaj, só, bors

8 tojást keményre főzök. Amikor már nem forró, megpucolom, hosszában félbevágom és a sárgáját kikanalazom.
Serpenyőben kevés olajon vöröshagymát együtt megpirítom a kenyér belével. Minnél szárazabb a kenyér, annál jobb, mert kevesebb olajat vesz fel. Majd hozzáteszem a tojások sárgáját és még hozzákeverek 2 egész tojást és az egészet összevegyítem. Sózom, borsozom, esetleg mustárral bolondítom meg.
Ezután ezt a masszát visszatöltöm a tojás fehérjébe, tejfölt halmozok a tetejére.
Mindezek előtt vagy után szokásos módon rizibizit készítek. Tűzálló tálat vékonyan vajjal kikenek, beleteszem a rizibizit, rásorakoztatom a tojásokat és betolom a sütőbe. Kicsit megpirul, átmelegszik és finom illat lengi be a konyhát általa.
Friss salátát tálalhatunk még mellé, de magában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...