Egyszer kölcsönben volt nálam egy Jamie Oliver szakácskönyv. Ezt az egy receptet csináltuk meg belőle, de ezt azóta számtalanszor. A menta és a parmezán kötelező hozzá! Valamiért masni tésztával a legfinomabb, ahogy a könyvben is volt :)
Hozzávalók:
- tészta
- borsó
- szalonna
- tejszín
- tojás
- menta
- parmezán
Elkezdem főzni a tésztát, azalatt bőven elkészül a többi. A szalonnát (kockázott bacon pl.) megpirítom. A borsót vagy a szalonnához keverem, ha konzerv, vagy a tésztával együtt megfőzöm. Közben 1 dl tejszínt összekeverek 1 tojással. A tésztát leszűröm, hozzákeverem a szalonnához, ráteszem az apróra vágott mentát, és a még forró tésztára ráöntöm a tejszínt, és jól elkeverem. A tojásos tejszín így a tészta felületén fő meg. Tálaláshoz jöhet még menta a tetejére, és jó sok parmezán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése