2011. május 2., hétfő

Carbonara


Egyszer kölcsönben volt nálam egy Jamie Oliver szakácskönyv. Ezt az egy receptet csináltuk meg belőle, de ezt azóta számtalanszor. A menta és a parmezán kötelező hozzá! Valamiért masni tésztával a legfinomabb, ahogy a könyvben is volt :)




Hozzávalók:
  • tészta
  • borsó
  • szalonna
  • tejszín
  • tojás
  • menta
  • parmezán
Elkészítés:

Elkezdem főzni a tésztát, azalatt bőven elkészül a többi. A szalonnát (kockázott bacon pl.) megpirítom. A borsót vagy a szalonnához keverem, ha konzerv, vagy a tésztával együtt megfőzöm. Közben 1 dl tejszínt összekeverek 1 tojással. A tésztát leszűröm, hozzákeverem a szalonnához, ráteszem az apróra vágott mentát, és a még forró tésztára ráöntöm a tejszínt, és jól elkeverem. A tojásos tejszín így a tészta felületén fő meg. Tálaláshoz jöhet még menta a tetejére, és jó sok parmezán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...