2011. április 13., szerda

Ananászos tarkabarka

Ez az a sütemény, ami nagyon jól variálható. Készíthető többfajta gyümölccsel is, de nélküle is ízletes. Nem utolsósorban pedig finom és egyszerű.

Hozzávalók a tésztához:
- 8 tojás
- 30 dkg. kristálycukor
- 8 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg. liszt
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 ananászkonzerv (darabolt)
a krémhez:
- 6 dl. tej
- 10 dkg. vaj
- 10 dkg. porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- rum
- 2 csomag vaníliás pudingpor

a csokimázhoz:
- 10 dkg. vaj
- 2 evőkanál kakópor
- 15 dkg. porcukor.

A tojássárgáját a kristálycukorral és a melegvízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tojások felvert habját. A felét kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, rárakjuk a lecsurgatott ananászt. A másik felébe kakaóport keverünk és azt is hozzáöntjük, majd középmeleg sütőben megsütjük.
A 6 dl. tejben cukor nélkül megfőzzük a vaníliás pudingport, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. Rákenjük a kihűlt tésztára.
A csokoládémázhoz a vajat felolvasztjuk, a kakóport és a porcukrot hozzákeverjük és melegen a krémre kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...