2011. április 30., szombat

Magyaros kölesfasírt

Amikor már sok volt a húsból, főleg így húsvét után. Könnyed, egészséges, könnyű, egyszerű, gyors és finom. 
A 11 éves lánykánk igen válogatós, de ezt nagyon szereti, ennél jobban talán már csak a sajtgolyócskákat. Ő az, aki már készíteni is segít. De ugyanígy imádja a kicsi is, a másfél éves, aki szintén ügyesen próbálkozik a fasírtok formázásával. Mi nagyok csak szimplán kedveljük. 
Nekem ez az egyik nagy kedvenc amit nagy mennyiségben készítek és sütés előtt dobozba rakva fagyasztok. Amikor gyorsan kell valami vacsora, akkor csak ki kell venni a mélyhűtőből, és gyorsan megsütni.

Hozzávalók 4 főre:
25 dkg. hántolt köles
fél fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őröltpaprika
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
só, bors, vegeta, friss zöldségzöldje
olaj a sütéshez

A kölest háromszoros mennyiségű vegetás vízben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
Ezután hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, az apróra vágott zöldségzöldjét, a további fűszereket és hozzávalókat. Jól összedolgozzunk és jóképű pogácsákat formázunk belőle. Forró, bő olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Friss zöld salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk, illetve tartármártást, fokhagymamártást tálalhatunk még mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...