2011. április 28., csütörtök

"Fehér leves"

Tulajdonképpen egy tejfölös csirkeaprólék-levesről van szó, amit anyukám rendszeresen elkészít. A tesóimmal, amikor kicsik voltunk,csak "fehér leves"-nek hívtuk. :)) Én egy kicsit másképpen csinálom, mint anyukám, ő a husikat lepirítja először, én meg felteszem főni, mint a húslevest.

Hozzávalók:
csirkeaprólék
egy csokor sárgarépa
2 szál petrezselyem + zöldje
negyed zeller
fél karalábé
egy szem krumpli
egy nagy marék zöldborsó
egy vöröshagyma
húsleveskocka
egy pohár tejföl
egy tojás
kb. 4-5 evőkanál liszt

A csirkeaprólékot alaposan megmosom, és a májak kivételével felteszem főni lassú tűzön annyi hideg vízbe, hogy ellepje. A megpucolt vöröshagymát melléjük pottyantom a vízbe. A petrezselyem zöldjét összekötözöm, és azt is a csirkehús mellé teszem. Amikor a levesünk elkezd gyöngyözni, beledobom a leveskockát. A zöldségeket megpucolom, és karikákra/kis kockákra vágom. A levest hagyom kb. 3/4 órán át gyöngyözve főni, aztán beledobom a zöldségeket és a májakat. Ha a zöldborsó konzerv, akkor nem most, hanem csak a legvégén kell beleborítani. A zöldségek kb. 35 percig főnek, addig a tojásból és a lisztből csipet sóval galuskatésztát készítek. Ha nagyon elfő a leves leve, akkor egy pohár vízzel pótolom. Megkóstolom, és sózom-borsozom ízlés szerint, és kihalászom belőle az egész hagymát, és a csokor petrezselyemzöldet. Beleszaggatom a galuskát, és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett beleöntöm az egy evőkanál liszttel elkevert tejfölt (ami inyenceknek természetesen tejszín is lehet!). Két percig hagyom még zubogni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...