2011. április 12., kedd

Rukkolás-rákos spaghetti


Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti
  • 1 doboz darabos paradicsom konzerv vagy paradicsom 6 darab
  • 1 teáskanál Erős Pista (elhagyható ha vki nem szereti az erőset)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • friss vagy szárított bazsalikom (ezt kifelejtettem a sajátomból:-) )
  • 4 marék rukkola
  • 25-30 dkg garnélarák
  • reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. A rukkolát megmossuk, lecsepegtetjük. A citrom héját lereszeljük, félrerakjuk.
Amíg fő a tészta, elkészítjük a mártást: olívaolajon megfuttatjuk a 3 gerezd péppé zúzott fokhagymát, és amikor elkezd sülni, hozzáadjuk az Erős Pistát (chilipaprikát). Átforgatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a rákokat, és 2-3 percig sütjük. Felöntük a paradicsomkonzervvel (vagy az apróra vágott paradicsommal) és a fehérborral. Forralunk rajta egyet, és ízlés szerint sózzuk. Jól összeforraljuk, majd a kifőtt spagettivel összekeverjük, hozzáadjuk fél citrom levét és a rukkola felét, majd átkeverjük, és így is összeforraljuk. kész! Tányérokba szedjük, és a tetejét megszórjuk a maradék rukkolával és a citrom reszelt héjával. Reszelt parmezánnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...