Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 1 doboz darabos paradicsom konzerv vagy paradicsom 6 darab
- 1 teáskanál Erős Pista (elhagyható ha vki nem szereti az erőset)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- friss vagy szárított bazsalikom (ezt kifelejtettem a sajátomból:-) )
- só
- 4 marék rukkola
- 25-30 dkg garnélarák
- reszelt parmezán sajt
A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. A rukkolát megmossuk, lecsepegtetjük. A citrom héját lereszeljük, félrerakjuk.
Amíg fő a tészta, elkészítjük a mártást: olívaolajon megfuttatjuk a 3 gerezd péppé zúzott fokhagymát, és amikor elkezd sülni, hozzáadjuk az Erős Pistát (chilipaprikát). Átforgatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a rákokat, és 2-3 percig sütjük. Felöntük a paradicsomkonzervvel (vagy az apróra vágott paradicsommal) és a fehérborral. Forralunk rajta egyet, és ízlés szerint sózzuk. Jól összeforraljuk, majd a kifőtt spagettivel összekeverjük, hozzáadjuk fél citrom levét és a rukkola felét, majd átkeverjük, és így is összeforraljuk. kész! Tányérokba szedjük, és a tetejét megszórjuk a maradék rukkolával és a citrom reszelt héjával. Reszelt parmezánnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése