2010. november 27., szombat

Almakrémes piskótatorta

Pilla első szülinapi tortája (ha a félévest nem számítjuk :)). Tojás és liszt van benne (ezekkel nincs problémánk), tejtermék viszont nincs! 

Hozzávalók a piskótához:
8 tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1 tk szódabikarbóna
csipet só

Hozzávalók a krémhez:
1,2 kg reszelt alma
20 dkg cukor
½ citrom leve
1 db narancs leve
2 csomag vaníliás pudingpor
sárgabaracklekvár, vagy narancslekvár

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Felverjük a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá. Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral alaposan (míg kifehéredik) kikeverjük, egy fakanállal beleforgatjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és a tojásfehérjét. Kis tortaformába töltjük a tésztát - csak az aljába tegyünk sütőpapírt. Megsütjük (kb. 20 perc), tűpróbával ellenőrizzük, még öt percig a sütőben hagyjuk miután elzártuk. Kivéve késsel körbevágjuk, óvatosan levesszük a karimát, és egy tálra borítva súly (pl. egy bögre) alatt hagyjuk még kb. 10 percig. Csak ezt követően vesszük le a tortaforma alját és a sütőpapírt.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, hozzáadjuk a narancslével elkevert pudingport, és felfőzzük. Kihűtjük, időnként megkevergetve.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráterítjük a töltelék felét, majd ugyanígy járunk el a következő lappal. A torta tetejére cukormáz vagy porcukor kerülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...