2010. november 18., csütörtök

Fokhagymás-tejfölös aprópecsenye szalonnaágyon

Nagyon kedveljük a tejfölös, sajtos ételeket, valamint nem utolsósorban a fokhagyma, avagy bárminemű hagyma ízét. Én kedvelem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket, amiket dolgos hétköznapokon is gyorsan el tudok készíteni. 



Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 1 nagy tejföl, 20 dkg. sajt, mustár, baconszalonna, 3 ek. liszt, só, bors, fokhagyma.




Elkészítés:
egy zárható műanyag dobozoban összekeverem a 3 ek lisztet a sóval és borssal, majd ebbe belerakom az apróra vágott húst. Ráteszem a doboztetőt és laza mozdulatokkal, mintha italt mixelnék, összerázom az egészet. 
Egy másik tálban összekeverem a tejfölt a mustárral és hagymával és a lereszelt sajt nagy részével. Ezzel a mártással összekeverem a lisztes húst.
Végül összeállítom az ételt. Tűzálló tálat kibélelek baconszalonnával és ráöntöm a mártásos húst. Tetejére rászórom a maradék sajtot és lefedve a sütőbe teszem.
Kb. 40 perc sütés után a fóliát eltávolítom és pirítom még 10 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...