Ez az egyik kedvenc a családban, gondoltam ide is beírom, de talán még nem is írtam róla!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
6 dkg kakaópor (cukrozatlan)
1 ek sütőpor
1/2 kk só
12 dkg cukor
2 tojás
6 dkg étcsokoládé felaprítva és 3 dkg fehér csokoládé felaprítva (de csak étcsokival is jó)
1,2 dl napraforgóolaj
2,5 dl tej
1 kk vaníliaaroma (én vaníliás cukrot adok hozzá ízlés szerint)
Mindenek előtt a sütőt kell előmelegíteni 200°C-ra. Ezt követően béleljük ki a sütőformát muffin papírokkal. Szitáljuk egy nagy tálba a lisztet a kakaóporral, a sütőporral meg a sóval. Keverjük bele a cukrot meg a felaprított csokoládét, és nyomjunk mélyedést a közepébe.
Másik tálban verjük habosra a tojásokat az olajjal, majd fokozatmentesen adjuk hozzá a tejet és a vaníliaaromát. Öntsük a mélyedésebe, és keverjük, míg összeáll. Ne keverjük túlzottan; a masszának kicsit csomósnak kell lennie.
Kanalazzuk a tésztát az előkészített horpadásokba; kb 3/4 részig töltsük meg. Addig süssük, míg szépen feljön, aranyszínű, és ujjheggyel megnyomva rugalmas lesz (kb 20 perc). A formákban, rácson pihentessük kb 2 percig, majd szedjük ki tortarácsra, hogy hűljön.
Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése