2010. november 21., vasárnap

Gluténmentes mézeskalács


A fiam lisztérzékeny, ezért Ő karácsonyra ebből a mézeskalácsból ehet majd amit most kipróbáltam.
Az eltarthatóságát most tesztelem..majd jövök az eredményekkel. :)

Hozzávalók: 40 dkg gluténmentes liszt, 16dkg porcukor, 1sütőpor, só, fahéj,gyömbér,szegfűszeg(fűszerkeverék), 2 e.k. méz, 2 tojás, 4dkg olvasztott vaj


A hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy órát pihentetjük. Nyújtani, szaggatni és végül sütni 180C-on kb 10-15percig. Amikor még meleg könnyen törik , ezért jobb ha várunk míg kihűl, mielőtt levesszük a sütőpapírról!
Rakhatunk rá cukormázat is.
Nagyon finom!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...