2010. november 16., kedd

Tárkonyos krumplileves

Aki szereti a tárkonyos-citromos ragulevesek ízvilágát, az kedvelni fogja ezt a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető levest is. 


Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 kispohár tejföl
só, bors, őröltkömény, tárkony
fél citrom leve
liszt



A kiskockára összevágott krumplit sós-köményes vízben felteszem főzni.  Amikor már majdnem puha, hozzáteszem a tárkonyt a léhez, illetve én zöldségzöldjét is szoktam tenni bele. Majd amikor a krumpli puhára főtt, tejfölös habarással dúsítom a levest és citromlével ízesítem még. Tálalás előtt frissen őrölt borssal szórom meg.  
Húsimádók virslivel, kolbásszal, császárszalonnával gazdagíthatják levesüket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...