Az egyik megyei lapban olvastam az alábbi receptet, ami nagyon megtetszett a családnak, mikor először elkészítettem. Azóta nálunk rendszeresen kerül az asztalra.
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
60 dkg. krumpli
20 dkg. húsos szalonna
1 kisebb fej kaliforniai paprika
1 vörösbab konzerv
1 kukorica konzerv
1 dl. tejföl
babérlevél, só, bors, majoránna, szerecsendió
A szalonnát zsírjára pirítom, majd szűrőkanállal kiszedem és félreteszem.
Ebben a zsírban megpirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáteszem a felkockázott krumplit és annyi vízzel, ami ellepi és a babérlevéllel felteszem főzni, közben sózom is.
Amikor a krumpli megpuhult az egészet összeturmixolom, és ha kell, akkor hígítom vízzel még. Hozzáteszem a babot, kukoricát és az apróra vágott paprikát, az előzőleg kiszedett szalonnadarabokat, valamint a fűszereket is. Amikor az egészet összeforraltam, akkor hozzákeverem a tejfölt és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése