2011. január 25., kedd

Oroszkrém torta


Bár a receptet a neten találtam, de szerintem finom, és megvalósítható. Az érdem nem az enyém, de hogy ne kelljen keresnetek, hát bemásolom:

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 6 dl tejszín (HULALA tejszín)
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • fél rúd vanília

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj nagyon kemény habot, majd kanalanként keverd hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat. A sütőporos lisztet is szitáld bele, és óvatosan dolgozd össze, nehogy a hab összetörjön. Egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész, vágd háromfelé, és hagyd kihűlni.

A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, míg ki nem hűl, de vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá, és kend meg a piskótalapokat. Szórd meg őket a rumos mazsolával. A tortát vond be kívülről is, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...