2011. január 25., kedd

Rizses csoki

Hétvégén sok volt a gyerek itthon, sütni nem volt hangulatom, de azért kellett valami édesség, amit lehetett csipegetni. Így jött a csokoládé, mint jól bevált házi receptjeim egyike. 

Hozzávalók:
40 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 dl víz
10 dkg vaj
5 dkg tejpor
1 csomag puffasztott rizs

Ennél az édességnél lényeges, hogy a tejpor zsírdús legyen, lehetőleg a kakaó is (én csak ilyet használok), illetve vajjal készítsük, mert a margarinnal is folyós marad a csokink. 
A puffasztott rizst szárazon egy serpenyőben megpirítom. A cukrot a kakaóval és a vízzel sziruposra főzöm. A vajat a tejporral kikeverem. Ha kihült a szirupos massza, hozzáadom a vajas keveréket, és a puffasztott rizst.
Folpackkal kibélelt alutálcába halmozom a masszát  és  2-3 órán át hűtőben tartom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...