2011. január 31., hétfő

Hagymaleves

Hozzávalók:

2 vöröshagyma
2 póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 lilahagyma
1 ek olaj
3 dl. tejszín
1 kiskanál tejföl
5 dkg reszelt sajt
Vegeta, só, bors

A hagymákat feldaraboljuk apróra, fokhagyma kivételével kis olajon üvegesre sütjük, a vége felé hozzádobjuk a fohagymákat is. Majd felöntjük 1l vízzel, ízesítjük, felfőzzük, majd beletesszük a tejszínt, mikor újra felforrt a tejfölt, végül a reszelt sajtot. Attól függően hogy mennyi vízzel kezdtük a főzést lesz krémesebb vagy hígabb. végül összeturmix és pirított zsemlekockákkal, levesgyönggyel avagy szárított hagymakarikával tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...