2011. január 24., hétfő

Mátrai borzaska


Hozzávalók:
Annyi szelet pulykamell, csirkemell, karaj
vagy bármi, amiből lehet rántott húst is csinálni, amennyit általában meg bírtok enni.
2 krumpli
1 tojás
liszt
só, bors, petrezselyem
tejföl
fokhagyma
sajt


Elkészítés:
Igazság szerint azért írom le ezt a receptet, mert időről időre elkészítem, de mindig elfelejtem, hogy hogy is jönnek a hozzávalók sorban, és miből mennyit, és hogyan...szóval hogy el ne felejtsem.
A krumplit le kell reszelni a reszelő nagy lyukú részén. Kicsit besózni, és állni hagyni. Ilyenkor jön az, hogy le kell önteni róla a vizet, de nálam ez mindig kimarad, úgyhogy csak bele kell tenni a tojást és rászórni annyi lisztet, hogy jó kis tócsni tészta legyen az egészből. (Ha jó napom van, még egy kis fokhagymát is teszek a tésztába.)
A húst kiklopfoljuk, persze sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben, majd a tésztában.
Olajban kisütjük, foghagymás tejfölt kenünk rá,
sajttal megszórjuk.
Én kukoricás rizzsel szoktam kínálni, és
nagyon finom hozzá a tejfölös uborkasaláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...