2011. január 10., hétfő

Csokis zabpehelykeksz

Amikor vége a karácsonyi ünnepeknek és marad a ködös, nyirkos, hideg idő, akkor mindig jól esik valami édes, valami rágcsálnivaló ami a sok krémes sütemény és bejgli után egy kis változatosságot jelent a hétköznapokon. Mindezek mellett ez a keksz tökéletes felhasználási módja az esetlegesen megmaradt csokimikulásoknak is.

Hozzávalók:
10 dkg. vaj
10 dkg. cukor
10 dkg. zabpehely
10 dkg. liszt
1 tojás
1 tk. vanília aroma
1 kk. sütőpor
10 dkg. csokoládé 

A puha vajat a cukorral együtt habosra keverem., majd hozzáteszem a tojást és a vanília aromát is és jól kikeverem vele.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet, amelybe beletörtem a csokoládét és hozzáadtam a zabpelyhet is beleöntöm a tojásos-cukros-vajhoz, és addig keverem, amíg egy homogén masszát nem kapok. 
Sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal halmokat rakok a tésztából (aránylag nagy távolságokra egymástól) és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...