2012. január 12., csütörtök

Dupla csokis keksz


Karácsonyra kerestem kekszrecepteket, és az Éva magazin adventi számában találtam is bőven. Ez lett a kedvenc:

Hozzávalók:
1 pohár (2,5 deci) liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 deka vaj
1/2 pohár barna cukor
1/4 pohár porcukor
1 egész tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 tábla (9-10 deka) fehér csokoládé
1 tábla (9-10 deka) étcsokoládé

Elkészítés:
A kétféle cukrot a puha vajjal és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást. A vajas masszához adjuk a szódabikarbónával, csipet sóval összekevert lisztet, és elnagyolva elkeverjük. Ezután pedig hozzáadjuk a darabokra tört kétféle csokit. A masszából diónyi golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, egymástól elegendő távolságra, mert szépen kilapulnak és megnőnek sülés közben. Előmelegített sütőben kb 12 percig sütjük, és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések: nekem mindig kellett kb 20 perc, pedig légkeveréses sütőm van, de nézni kell. Legutóbb hiányzott a hozzávalók közül a fehér csoki és a barna cukor. Így sima cukorral és aszalt áfonyával pótoltam. Nem rontott a minőségén, sőt! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...