2012. január 29., vasárnap

Gluténmentes kókuszkocka rizslisztből

Nagyon finom a rizslisztből készült piskóta, ajánlom azoknak is akik nem diétáznak!

Hozzávalók:
5 tojás
10dkg rizsliszt
15dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál olaj
5dkg étkezési keményítő

Mázhoz:
25dkg margarin
25dkg cukor
3 e.k. kakaó
8 e.k. tej
rumaroma
+ hempergetni kókuszreszelék

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180C-ra.
A tojások fehérjét felvertem, kanalanként hozzáadtam a cukrot és kemény habot vertem. Ezután hozzáadtam kis adagokban a sárgáját és az olajat, végül a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam és kb. 30perc alatt megsült. Villával próbát kell csinálni, hogy jó -e már, mert a közepe nehezebben sül, kell a 30perc neki!
Ezután kihűtöttem és kockára vágtam.

A krémhez valókat egy edénybe raktam és összefőztem. Egy tányérba kiöntöttem a kókuszreszeléket.
Ezután egyenként belemártottam a kockákat , utána pedig a kókuszban is meghempergettem és egy nagy tálcára egymás mellé raktam őket. Nagyon finom :P


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...