2010. november 16., kedd

Spenótos juhtúrós canelloni

Hozzávalók:

1 doboz canelloni töltenivaló tészta
1 fagyasztott spenót
15 dkg juhtúró
sok fokhagyma (elhagyható)

Besamel mártáshoz
2 ek liszt
2 ek vaj
0,5 l tej
só, bors, szerecsendió

Elkészítés
A spenótot kiolvasztom, a juhtúróval és a fokhagymával 10 percig összefőzöm. Ebbe só nem szükséges mert a juhtúró elég sós.
Majd a canelloni tésztákba beletöltögetem kiskanállal.
Tűzálló tálat kivajazom vagy olivaolajjal leloccsantom a canellonikat belefektetem.
A besamel mártás: vajat és lisztet barnára pirítom, a tejet felmelegítve adagolva adom a vajas liszthez. A végén sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Én tettem bele reszelt sajtot is.
A tálba befektetett tésztára ráöntöm a besamelt, sütőbe be 40-50 percre 200 fokon.

2 megjegyzés:

  1. Ugyanilyen receptem van, csak ricottás-spenótos töltelékkel, és paradicsomos cuccal leöntve, plusz még néhány mozzarella golyócska a tetejére ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...