2010. december 19., vasárnap

Gluténmentes sajtos tallér


Hozzávalók:
25dkg ráma
2db tojás
25dkg reszelt trapista sajt
20dkg kukoricaliszt
20dkg rizsliszt
18dkg kukoricakeményítő
1dkg só
1dkg egész kömény(én őröltet használok, mert a fiam nem szereti a "magokat") :)
kb. 0,5-1dl tej



A tésztához valókat összegyúrjuk, de tejből csak annyit rakunk hozzá, hogy gyúrható állagú legyen. A tésztából kis golyókat formázunk és a gázon előmelegített sütőformában kisütjük őket.
Ha először használjuk a formát, akkor az első kettőt égessük el benne, utána nem fog beleragadni a tészta többé!!! Én minden harmadiknál kicsit megolajozom szilikonos ecsettel a sütőformát.
Nagyon finom!!! Mi a sima búzalisztes változatot nem is csináljuk, mert ez bevált!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...