2010. december 21., kedd

Serpenyős krumplis egytál

Ezt az egyszerű, hétköznapi receptet kb. 6 évvel ezelőtt egy női magazinban olvastam. Azóta is rendszeresen kerül nálunk az asztalra. Elkészítésének ideje a krumplipucolást is beleszámítva max. 30 perc, utána már csak sütni kell, ezért is tökéletes egy gyors vacsorának.
Az eredeti receptben grillkolbász szerepel, de mivel télen nem lehet minden sarkon a közértben kapni, ezért most virslivel és kolozsvári szalonnával készítettem. Ezen kívül készülhet bármilyen sütésre alkalmas kolbászból, szalonnából, tarjából... stb. 

Hozzávalók:
1 kg. krumpli
1 csomag virsli
20 dkg. kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
1 dl. olaj
só, bors, majoranna, petrezselyemzöld, snidling, őrölt paprika

Sütésre alkalmas tálba, üvegedénybe, tepsibe beleöntöm az olajat, majd beleteszem a kockára vágott krumplit, a karikára szelt vöröshagymát, a fekockázott szalonnát és a felkarikázott virslit.
Ezután a fűszerekkel megszórom és összeforgatom az egészet, majd sütőbe tolom. 
Sütőtől függ, hogy mennyi idő alatt készül el. Az én közel 15 éves hagyományos sütőmben kb. 90 perc, de a modernebb, alul-felül sütős légkeveréses csodákban biztos elég 30 perc is neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...